ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Kalamata

ELC Language Centre : Faron 209, Kalamata, Greece __ Tel: +(30) 27.210. 2.51.51

Française

Française – Γαλλική Γλώσσα

Το ELC ξεχωρίζει με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προτείνει για την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας ξεκινώντας από το έτος μύησης – προπαρασκευής για τα μικρά παιδιά και συνεχίζοντας με το πρόγραμμα σπουδών ενηλίκων που εμπλουτίζεται με συμπληρωματικές δραστηριότητες

Οι  καθηγητές παρέχουν κατά την διάρκεια προετοιμασίας των εξετάσεων εκπαιδευτικά εργαλεία όπως το τετράδιο υποστήριξης (που περιλαμβάνει ανακεφαλαιωτικούς πίνακες γραμματικής και κλίσης ρημάτων, λεξιλόγιο από διάφορες θεματικές ενότητες και πληροφορίες πάνω σε κοινωνικο-πολιτιστικά θέματα) και συμπληρωματικά CD-ROM για σίγουρη επιτυχία στα διπλώματα για την Γαλλική γλώσσα, που αναγνωρίζονται στην Ελλάδα, στη Γαλλία και διεθνώς.

Συχνές Ερωτήσεις για τα Γαλλικά

Γιατί Γαλλικά; – Η Γαλλική είναι μια γλώσσα εύηχη, μουσική, φίνα και αριστοκρατική. Είναι η μοναδική ίσως γλώσσα, μετά την Αγγλική, που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους. Οι ρίζες της βρίσκονται στην Ελληνική και Λατινική και έχει συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό που αποκαλούμε σήμερα «Ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Σε ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να αρχίσει να μαθαίνει Γαλλικά; Μετά την ηλικία των 5 ετών το παιδί είναι έτοιμο. Στην ηλικία αυτή το μάθημα έχει μορφή παιχνιδιού και στόχο τη μύηση στη σωστή προφορά και τη γαλλική κουλτούρα. Η υιοθέτηση της προφοράς στην ηλικία αυτή είναι πιο εύκολη απ’ ότι στην εφηβεία.

Κάποιος που ξέρει Γαλλικά μπορεί να μάθει εύκολα άλλες γλώσσες;
Μαθαίνοντας σωστά Γαλλικά μπορείτε στη συνέχεια να μάθετε ευκολότερα Ισπανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά και Ρουμανικά.

Μιλώντας Γαλλικά θα έχω περισσότερες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο;
Οι Έλληνες που μιλούν Γαλλικά, μπορούν ευκολότερα να καταλάβουν υψηλές θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Επίσης, μπορούν να διεκδικήσουν υψηλές θέσεις στην πρωτεύουσα της Ευρώπης που είναι έδρα του Κοινοβουλίου και άλλων νομικών υπηρεσιών. Τρεις μεγάλες πόλεις-κλειδιά: Βρυξέλλες, Στρασβούργο και Λουξεμβούργο είναι Γαλλόφωνες.

Πόσα είναι τα διπλώματα στη Γαλλική γλώσσα;
Τα νέα διπλώματα είναι έξι (Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2). Ανταποκρίνονται πλήρως στις νέες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι αναγνωρισμένα από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Εξακολουθούν βέβαια να υπάρχουν και τα διπλώματα Sorbonne I, Sorbonne II, Sorbonne III.

Τα διπλώματα είναι απαραίτητα; Όχι απαραίτητα, αφού πρωταρχικός μας στόχος είναι η λειτουργική γνώση της γλώσσας και η επικοινωνία. Παρόλα αυτά τα διπλώματα πιστοποιούν τις γνώσεις σας στη Γαλλική γλώσσα και ταυτόχρονα σας ανοίγουν τις πύλες για σπουδές στα Γαλλόφωνα Πανεπιστήμια της Ελβετίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, του Καναδά και βεβαίως σ’ όλα τα Γαλλικά Πανεπιστήμια στα οποία η φοίτηση είναι δωρεάν.

Με ποιο δίπλωμα παίρνει κάποιος επάρκεια; Η επάρκεια στη Γαλλική γλώσσα κατοχυρώνεται με το C2 ή το Sorbonne II.

Είμαι κάτοχος τριών ενοτήτων του Dalf. Τι χρειάζεται για να αποκτήσω επάρκεια;
Θα πρέπει να πάρετε το πτυχίο C2 ή το Sorbonne II.
Έχω διπλώματα, αλλά δυσκολεύομαι να μιλήσω. Είναι λογικό; Αυτό είναι λογικό εφ’ όσον δεν εξασκείτε τη γλώσσα. Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ELC έχετε τη δυνατότητα να μιλήσετε Γαλλικά παρακολουθώντας το ψυχαγωγικό μάθημα συνομιλίας Γαλλικών. Χωρίς το άγχος της προετοιμασίας των διπλωμάτων και συζητώντας θέματα της αρεσκείας σας μέσα από τη λογοτεχνία, μπορείτε να απελευθερώσετε το λόγο σας διευρύνοντας τη σκέψη σας.

Σε ποιο επίπεδο μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της καθημερινότητας;
Το Delf B1 είναι το επίπεδο-όριο. Πιστοποιεί τις ικανότητες ενός ανεξάρτητου γαλλομαθή, ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες ενός ταξιδιού, να υποβάλει παράπονα, να τα καταφέρει σε μια απρόβλεπτη κατάσταση στις συγκοινωνίες, να κάνει μια φιλική συζήτηση και να υποστηρίξει την προσωπική του άποψη.

Για να παρουσιαστεί κάποιος στις εξετάσεις ανώτερου διπλώματος πρέπει να είναι κάτοχος των προηγούμενων;
Τα καινούργια διπλώματα δεν λειτουργούν αλυσιδωτά. Η απόκτηση κάποιου ανώτερου διπλώματος δεν προϋποθέτει την κατοχή των προηγούμενων. Κάθε υποψήφιος μπορεί να παρουσιαστεί στις εξετάσεις όποιου διπλώματος θέλει και όποτε θέλει.

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;
Οι εξετάσεις διεξάγονται δυο φορές τον χρόνο: Δεκέμβριο και Μάιο.

Advertisements

ELC Stats

  • 22,646 hits

Findweather

Time_Temperature

ELC 1

27210 81 537
Mon - Thu
19:00 - 21:00

ELC 2

+30 27210 2 51 51
Monday - Friday
16:00 - 20:00

Upcoming Events

No upcoming events